Selamat Datang Ke Pusat Islam UNITEN

Pusat Islam UNITEN (Universiti Tenaga Nasional) adalah pusat kegiatan keagamaan dan kebudayaan Islam yang berada di kampus UNITEN, Malaysia. Sebagai institusi pendidikan tinggi yang mengutamakan keseimbangan antara ilmu pengetahuan dan pengembangan spiritual, Pusat Islam UNITEN berfungsi sebagai pusat untuk memudahkan kegiatan keagamaan, pembelajaran dan pemahaman tentang Islam bagi mahasiswa, staf, dan masyarakat sekitar.

Pusat Islam ini sering mengadakan berbagai program, termasuk kuliah agama, perbincangan, seminar, dan aktiviti sosial yang berkaitan dengan nilai-nilai Islam. Selain itu, Pusat Islam juga menyediakan fasiliti seperti masjid, ruang belajar, dan sumber daya lain untuk mendukung kegiatan ibadah dan pengajian tentang keagamaan.

Pusat Islam UNITEN (Universiti Tenaga Nasional) memiliki struktur organisasi dengan empat jabatan utama yang masing-masing berfokus pada aspek berbeza dari kegiatan keagamaan dan sosial di kampus. Berikut adalah jabatan-jabatan tersebut :

Menjadi sebuah pusat kecemerlangan dalam memperkasa dan membentuk modal insan yang mampan di UNITEN berlandaskan nilai-nilai Islam.

Menyemai dan menyuburkan budaya intelektualisme dalam kalangan pelajar dan anggota kerja UNITEN melalui wasilah serta susun atur dan pelaksanaan program yang pelbagai.

Waktu Berurusan​

Isnin hingga Khamis
8.00 am - 1.00 pm
2.00 pm - 5.15 pm